Система CuGaS2–CuInS2 - Марушко, Лариса Петрівна; Піскач, Людмила Василівна; Парасюк, Олег Васильович; Пехньо, Василь Іванович; Marushko, Larysa P.; Piskach, L. V.; Parasiuk, Oleh V.; Pekhnyo, V. I. (Волинський державний унівеситет імені Лесі Українки, 2007)
Методами диференційно-термічного та рентгенофазового аналізів досліджено та побудовано фазову діаграму системи CuGaS2–CuInS2. Система є перитектичного типу з координатами нонваріантних точок: 45 мол. CuGaS2, 1426 К та 68 мол. % CuGaS2, 1451 К. Phase the CuGaS2–CuInS2 was investigated using differential thermal and X ray phase analysis methods. The diagram is of peritectic type with two invariant points at 45 mol. % CuGaS2, 1426 К та 68 mol. % CuGaS2, 1451 К.
The CuGaS2–CuInS2 system
Keywords: тернарна сполука; фазові рівноваги; твердий розчин; диференційно-термічний аналіз; рентгенівська порошкова дифрактометрія; ternary compound; phase equilibria; solid solution; differential thermal analysis; X-ray powder diffraction