Музейна етика - Чибирак, Світлана Вікторівна; Chybyrak, Svitlana V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Програма навчальної дисципліни “Музейна етика”, складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки магістра, спеціаліста спеціальності 027 «Музеєзнавство, пам’яткознавство».Програма навчальної дисципліни складається з таких змістових модулів: 1. Історія етики. 2. Ділова етика музейного працівника. 3. Кодекс музейної етики. Метою викладання навчальної дисципліни “Музейна етика” є комплексне узагальнення студентами теоретичних основ музейної етики та застосування практичних знань та вмінь у професійній діяльності.
Keywords: робоча програма; етика; музей; людські цінності; кодекс етики у музеї; професійна етика музейника