Київська картинна галерея: основні завдання 1924–1925 рр. - Борис, Тетяна Петрівна; Борис, Татьяна Петровна; Borys, Tatyana Petrivna (Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», 2014)
The Kyiv picture-gallery opened in 1922 and based on the nationalised collections of the Tereshchenkos and Hansens. In structure of the Museum were set up art and art industry departments, department of modern art, department of polygraphic art and on that base was built the exposition of the picture-gallery. Important activities of the Gallery were: funding researching, exhibition and popularization works. Київcька картинна галерея була відкрита в 1922 р. на основі націоналізованих державою колекцій сім'ї Терещенків і О. Гансена. В організаційній структурі музею були виділені художній, художньо-промисловий відділи, відділ сучасного мистецтва, відділ поліграфічного мистецтва, що знайшло відображення і в побудові експозиції Картинної галереї. Важливими напрямками діяльності галереї стали фондова, науково-дослідницька, експозиційно-виставкова, популяризаторська робота.
The Kyiv picture-gallery: the main objectives 1924-1925 years
Киевская картинная галерея: основные задачи 1924-1925 гг.
Keywords: The Kyiv picture-gallery; Київська картинна галерея; collection; колекція; exposition; експозиція; Industrial Art department; художньо-промисловий відділ