Аналіз лісопереробної діяльності ТОВ «АМІЛА» - Оксентюк, Владислав Костянтинович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Лісопереробна діяльність є однією з ключових галузей економіки багатьох країн, зокрема й України, оскільки вона забезпечує значний внесок у формування валового внутрішнього продукту та створення робочих місць. Переробка лісових ресурсів підтримує важливі галузі, такі як будівництво, меблева промисловість та енергетика. Важливість лісопереробної діяльності також полягає в її здатності стимулювати розвиток сільських територій і забезпечувати енергетичну незалежність країни через виробництво біопаливних ресурсів, таких як пелети та брикети. У першому розділі розглянуто важливість і значення розробки технологій безвідходного виробництва в умовах сучасного розвитку промисловості. Зокрема, здійснено огляд наукових джерел з цієї теми та проаналізовано основні підходи до вивчення проблеми безвідходного виробництва. Другий розділ присвячений детальному опису об'єкта дослідження, зокрема характеристиці підприємства, його виробничої діяльності та специфіки роботи. Третій розділ присвячений аналізу лісопереробної діяльності ТОВ «АМІЛА», технологічним процесам та етапам переробки матеріалів. У четвертому розділі проведений аналіз собівартості виготовлення паливних пелетів та наведений розрахунок собівартості виготовлення паливних брикетів RUF. П’ятий розділ присвячений висвітленню питання охорони праці та реалізації техніки безпеки на деревообробному підприємстві. Робота виконана на 52 сторінках друкованого тексту, містить 1 робочу таблицю, проілюстрована 6 рисунками. Списох опрацьованої літератури містить 60 джерел.
Keywords: відходи; технології безвідходної переробки; безвідходне виробництво; підприємство; виробничий процес; рентабельність