Демографічна ситуація Рокитнівської ТГ Рівненської області: сучасний стан та перспективи розвитку - Слащук, Андрій Миколайович; Качаровський, Роман Євгенович; Семенюк, Аліна Володимирівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 12 червня 2020 року № 722-р «Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Рівненської області» була утворена Рокитнівська селищна територіальна громада. Цим же нормативно-правовим актом визначено її межі та центр – селище Рокитне. Загальна площа територіальної громади становить 1590,6 км2. Територіальна громада розташована на північному сході Сарненського району Рівненської області. До її складу увійшли дві селищні (Рокитнівська та Томашгородська) та дев’ять сільських рад: Біловізька, Блажівська, Борівська, Карпилівська, Кисорицька, Масевицька, Рокитнівська, Сновидовицька. Громада на півночі межує з Березівською ТГ Рівненської області, на північному заході – з Старосільською ТГ Рівненської області, на сході – з Олевською міською ТГ Житомирської області, на південному сході – із Новоград-Волинським районом Житомирської області, на півдні – із Березнівською міською ТГ, на заході – із Вирівською та Клесівською ТГ Рівненської області . Відстань до районного центру – 52 км, а до обласного центру – 136 км .
Keywords: демографія; населення; трудові ресурси; Рокитнівська територіальна громада; Сарненський район; Рівненська область; 314.114(477.81)