«Моя любов в імені твоїм» (зменшено-пестливі варіанти особових імен героїв В. Лиса «Стара холєра») - Нестерчук, Оксана Григорівна (Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка, 2022)
Цікавим твором з погляду функціонування ономастичної лексики, семантично багатої та емоційно забарвленої, є роман В. Лиса «Стара холєра» [2], який ще не був об’єктом окремого дослідження. У тезах здійснено спробу розкрити специфіку вживання імен героїв, їхніх варіантів у романі В. Лиса «Стара холєра». Виявлено, що найменування набули функційного переосмислення, допомагли виконати функцію творення художнього простору, розвитку сюжетної лінії. Чітко простежуємо етимологічний зв’язок імен Єва і Адам із характерами героїв, загалом із художнім образом.
Keywords: власні імена; варіанти; мовний стиль; художній образ; 811.161.2'373.232