Лінгвокультурний типаж «перша леді сша» - Ущина, В. А.; Ushchyna, V. A. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті з’ясовано вербальні та невербальні вияви лінгвокультурного типажу «перша леді США» як особливого ментального утворення, у якому відображено національні цінності культури, історії та ідеології американців. Стверджено, що лінгвокультурний типаж «перша леді» належить до американських лінгво¬культурних концептів. The article studies the peculiarities of the typical American First Lady’s verbal and non-verbal behavior as a specific mental creation reflecting the national culture and ideology of the American people, and thus, being an important element of the American linguistic worldview.
Typical «First Lady Of the United States»: Linguistic and Cultural Perspectives
Keywords: лінгвокультурний типаж; linguistic and cultural type; лінгвоперсонологія; verbal behavior; мовна картина світу; worldview