Організація краєзнавчих досліджень у науковому доробку В. Кравченка (1920–1931 рр.) - Рябчикова, Фаїна Денисівна; Riabchykova, Faina D. (Інститут історії України НАН України, Всеукраїнська спілка краєзнавців, 2012)
У статті проаналізовано теоретичні розробки В. Кравченка щодо організації краєзнавчих осередків різних рівнів, формування краєзнавчої мережі, методики проведення краєзнавчих досліджень. The article analyzes the theoretical works of V. Kravchenko devoted to the organization of local history centres, the formation of local history network, methods of regional studies researches.
Organization of local history researches of the scientifi heritage of V. Kravchenko (1920–1931)
Keywords: етнографічний відділ; Волинський науково-дослідний музей; Василь Кравченко; програма; краєзнавчий гурток; Ethnography Department; Volyn Research Museum; Vasily Kravchenko; program; local lore grou