Спланхнологія. Анатомія серцево-судинної системи. Органи імуногенезу - Пикалюк, Василь Степанович; Лавринюк, Володимир Євгенович; Шевчук, Тетяна Яківна; Шварц, Людмила Олексіївна; Коржик, Ольга Василівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
Посібник містить навчальні матеріали по системах життєзабезпечення й репродукції; по системах імуногенезу, серцю, кровоносній і лімфатичній системах. Весь цей об’єм ві-дповідає другому і третьому модулям програми ОК «Анатомія людини». Внутрішні органи подані згідно класичної схеми опису, включаючи джерела розвитку, морфофункціональну характеристику, топографію, вікові особливості, результати методів функціональної діагностики. При описі судин, окрім їх топографії, гілок, ділянки кровопостачання приділено увагу контрлатеральному кровообігу і функціональним анастомозам. Навчальний посібник доповнений аномаліями розвитку органів, ситуаційними задачами в навчальному варіанті. Адресований здобувачам освіти медичних факультетів для доповнення відомостей із найбільш складних питань освітньої програми, може бути використаний для самостійної підготовки до практичних занять, підсумкового модульного контролю.
Keywords: анатомія людини; імуногенез; серце; кровоносна і лімфатична системи; життєзабезпечення; репродукція; 611.1/8(075.8)