Фінансові офшори - Карлін, Микола Іванович; Борисюк, Олена Володимирівна; Karlin, Mykola I.; Borysiuk, Olena V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
У посібнику проаналізовано близько 60 типових і нетипових фінансових офшорів Європи, Азії, Америки, Африки та Океанії. Розкрито специфіку функціонування фінансових офшорних установ (інвестиційних, страхових, банківських, трастових) в офшорних зонах різних країн світу й залежних юрисдикціях. Значну увагу приділено виявленню особливостей тих фінансових офшорних центрів, які включені в список Кабінету Міністрів України, а також нових (Чорногорія, Латвія, Болгарія, Науру та ін.). Для студентів, які вивчають курси «Міжнародне оподаткування», «Міжнародні фінанси», «Фінанси зарубіжних країн», «Фінанси та податки зарубіжних країн», відповідні спецкурси, а також для працівників податкових, митних, правоохоронних органів і бізнесменів, котрі займаються зовнішньо-економічною діяльністю.
Keywords: фінансові офшори; офшорні компанії; офшорна зона; фіскальна оптимізація