Застосування основних принципів права судом Європейського Союзу - Юхимюк, Ольга Михайлівна; Yukhymiuk, Olha M. (Юридичний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка, 2016)
Серед загальних принципів права Євросоюзу, які створені Судом ЄС, відносяться до функційних принципів, мають фундаментальний характер та особливу значимість для формування і розвитку права ЄС, виокремлюють принципи верховенства права ЄС та принцип його дії. Ідею примату права ЄС було вперше зафіксовано у справі 6/64 Costa v. ENEL (1964).
Keywords: основні принципи права ЄС; принципи права; Суд Справедливості