Менеджмент ресурсів та витрат: курс лекцій - Ющишина, Лариса Олексіївна (My University, 2022)
Освітній компонент «Менеджмент ресурсів та витрат» вивчає процес цілеспрямованого формування витрат за їх видами, місцями та носіями за постійного контролю рівня витрачання та стимулювання економії ресурсів. Будь-яка діяльність, передусім виробнича, потребує витрат ресурсів. Від рівня операційних витрат істотно залежать ефективність функціонування підприємства та його конкурентоспроможність. Тому менеджмент ресурсів та витрат є важливим складником управління кожного підприємства.
Курс лекцій складено відповідно до силабусу освітнього компонента. У навчальному виданні подано теоретичні та методологічні основи менеджменту ресурсів та витрат підприємства. Систематизований матеріал дозволяє майбутнім менеджерам використовувати методи ефективного та раціонального прийняття управлінських рішень в умовах обмежених матеріальних ресурсів. Рекомендовано студентам другого (магістерького) рівня вищої освіти за спеціальністю 073 Менеджмент.
Keywords: Менеджмент ресурсів та витрат; 338.24(072)