Укладання словників як спосіб збереження і систематизації мови - Кирикилиця, Валентина Василівна; Kyrykylytsia, Valentyna V. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2007)
У статті розглядається питання важливості укладання словників, їх значення в розвитку мовної і загальної культури людини, подається загальна класифікація словників, розглядаються характерні ознаки сучасної лексикографії та її роль у збереженні культурних цінностей будь-якого народу. Проаналізований матеріал вказує на необхідність подальшого створення словників, які відіграють значну роль в процесі освіти. The article is dedicated to the subject of dictionary-making, their importance for language and cultural development of a person. It presents general classification of dictionaries. The article describes the most characteristic features of modern lexicography, its role in cultural values preservation of people. Examined material stresses the necessity of making dictionaries which have a considerable role in the educational process.
Compiling Dictionaries as a Way of Language Preservation and Systematization
Keywords: лексема; лексикографія; словник; лексика; реєстр; словникова картотека; тезаурус; лексикограф; lexical item; lexicography; dictionary; vocabulary; register; dictionary card index; thesaurus; lexicographer