Формування іншомовної комунікативної компетенції студентів немовних спеціальностей у процесі роботи зі словниками - Кирикилиця, Валентина Василівна; Kyrykylytsia, Valentyna V. (Національний університет "Острозька академія", 2010)
Стаття розглядає проблему розвитку навичок роботи зі словником, що є одним із засобів формування іншомовної комунікативної компетенції студентів немовних спеціальностей. Автор пропонує дидактичну модель роботи з лінгвістичними словниками та подає дані щодо наявності у студентів вмінь та навичок користування словником. У статті доводиться необхідність широкого залучення словників для набуття студентами іншомовної комунікативної компетенції, що сприятиме їхній успішній професійній діяльності в майбутньому. The article deals with the problem of dictionary skills development which is one of the means of foreign language communicative competence formation. The author offers the didactic model of the linguistic dictionaries activity and gives information about students’ abilities and skills in dictionaries usage. The article proves the necessity of the wide dictionaries uses by the students for acquiring the foreign language communicative competence which will favor their successful professional training in the future.
Foreign language knowledge and skills formation by the students of non-linguistic specialities in the process of working with dictionaries
Keywords: навички роботи зі словником; мовні навички; мовленнєві навички; види роботи зі словником; іншомовна лексика; дидактична модель; комунікативність; іншомовна комунікативна компетенція; dictionary activities; knowledge and skills; language skills; speech activity; foreign language vocabulary; foreign language communicative competence