Проблеми діяльності адміністративних судів по забезпеченню законності правових актів органів публічної влади - Долежан, Валентин Володимирович; Кравчук, Володимир Миколайович; Dolezhan, V. V.; Kravchuk, V. M. (Одеська національна юридична академія, 2003)
На підставі аналізу чинного законодавства та новітньої юридичної літератури досліджується порядок розгляду адміністративними судами справ про незаконність правових актів місцевих органів державної виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. On the basis of the analysis of the legislation and newish juridical literature the order of trial cases according to the lawful statements of the local bodies of the state executive power and the self-government bodies by the administrative courts.
Legality of the lawful statements of the bodies of the state executive power and the self-government bodies in the practice of administrative courts
Keywords: суд; законність; правовий акт; місцеві органи виконавчої влади; місцеве самоврядування; the court; legitimacy; lawful statement; local bodies of the state executive power; self-government