Academic Writing Exercises: Graduate Level - Калиновська, Ірина Миколаївна; Коляда, Еліна Калениківна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
Навчально-методичні матеріали підготовлено з метою систематизації й удосконалення знань студентів-магістрів денного і заочного відділень закладів вищої освіти при вивченні теоретичного курсу з академічного письма. Видання складається з шести тематичних розділів, які охоплюють особливості академічного письма і сприяють розвитку використання певних мовних одиниць, моделей, структур в академічних текстах, формуванню навичок з писемного наукового мовлення і комунікації англійською мовою.
Вправи з академічного письма: другий (магістерський) рівень
1. Writing Abstracts, Introductions, Acknowledgements 5 2. Paraphrasing, Summarising, and Avoiding Plagiarism 11 3. Reviewing the Literature. Compiling a Bibliography 19 4. Analysing Material and Research Methods 24 5. Discussion and Conclusions 28 6. Academic Communication 36 Writing CVs and Applications 36 Writing Letters and Emails 40
Для студентів і викладачів факультетів за напрямками підготовки 035 Філологія (Мова та література (англійська). Переклад), 014 Середня освіта (Англійська мова), для аспірантів-філологів та всіх, хто цікавиться академічним письмом.
Keywords: академічне письмо; academic writing; академічна культура; academic cultures; академічне середовище; academic community; академічна доброчесність; академічна доброчесніть; академічна комунікація; academic communication; 811.111’373(07)