Теперішній простий час у концепції когнітивної граматики - Шпак, О. А.; Shpak, О. А. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2011)
У роботі проаналізовано значення теперішнього часу (теперішній стану і теперішній звичних дій) як ре- зультат процесу інтеграції об’єктивних і суб’єктивних граней концептуалізації. In the article discussed two meanings of the Present Simple Tense (the “state present” and the “habitual present”) as resulting from the process of integration of objective and subjective facets of conceptualization involved.
The Present Simple Tense within the Conception of Cognitive Grammar
Keywords: концептуалізація; онтологічна реальність; епістемічна реальність; фрейм; доступ; conceptualization; ontological reality; epistemic reality; frame; access