Фонетичні явища волинськополіських говірок у збірнику фольклорних записів О. Кондратович "Весілля на Поліссі" - Грицевич, Юрій Васильович; Hrytsevych, Yurii V. (Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені імені Григорія Сковороди, 2013)
У статті проаналізовано фонетичні особливості волинськополіських говірок, відбиті у фольклорних записах О. Кондратович. Прокоментовано специфіку рефлексів давніх голосних, відмінності у вживанні приголосних, комбінаторні звукові зміни.

The article analyzed the phonetic features of Volynian-Polissyan patois reflected in folklore recordings O. Kondratovych. Also analyzed specificity reflexes ancient vowels, differences in the frequency of certain consonants usage and effects of combinatorial sound changes.
Keywords: волинськополіські говірки; голосні фонеми; приголосні фонеми; рефлекси давніх голосних; Volynian-Polissyan patois; vowel phonemes; consonant phonemes; long vowels reflexes