Ефективність технології проектування та реалізації програм спортивної анімації в місцях масового відпочинку населення (на матеріалі міських парків) - Пасічняк, Любомир Васильович; Pasichniak, Liubomyr (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
У статті експериментально визначено ефективність технології проектування та реалізації програм спортивної анімації в місцях масового відпочинку населення (на матеріалі міських парків). Методи дослідження – інформативні та валідні методики для оцінки рівня рухової активності, задоволеності, функціональних можливостей, фізичного й психоемоціного стану. Використанням теоретично обґрунтованої нами технології здійснено визначення технологічних операцій для проектування та реалізації програми спортивної анімації в міському парку для сімей із дітьми 8–10 років. Синтезування результатів проведеного експерименту свідчить, що обґрунтована нами технологія забезпечує підвищення рівня оздоровчо-рекреаційної рухової активності особи й на цій основі – покращення її фізичного та психічного стану й залучення до здорового способу життя. In the article on the basis of the results of the conducted experiment it was defined effectiveness of the technology of projecting and realization of programs of sports animation in places of massive rest of population (on the material of urban parks). Research methods: informative and valid methods for estimation of the level of physical activity, delight, functional abilities, physical and psycho-emotional conditions; methods of mathematical statistics. Using the theoretically grounded technology we have defined technological operations on projecting and implementation of the program of sports animation in urban parks for families with children aged 8–10. Synthesizing of the results of the conducted experiment proves that our technology providesthe increase of the level of human health-recreational physical activity and on this basis the improvement of physical and mental condition and involvement in healthy lifestyle.
Effectiveness of the Technology of Projecting and Realization of Programs of Sports Animation in Places of Massive Rest of Population (on the Material of Urban Parks)
Keywords: спортивна анімація; технологія; міські парки; програма; проектування; ефективність; sports animation; technology; urban parks; program; projecting; effectiveness