Басейн річки Дурниця: рекреаційний потенціал сучасних природно-заповідних об’єктів. - Журба, Діана Володимирівна; Стельмах, Валентина Юріївна; Чижевська, Лариса Тарасівна; Карпюк, Зоя Костянтинівна; Качаровський, Роман Євгенович (Університету Григорія Сковороди в Переяславі, 2022)
Зосереджено увагу на дослідженні рекреаційного потенціалу малих річок Волинської області, зокрема притоки р. Турія – р. Дурниця. Уточнено інформацію щодо території басейну річки. Досліджено морфометричні показники русла річки та басейну водозбору. Проаналізовано особливості об’єктів природно-заповідного фонду (ПЗФ), що приурочені до прибережної частини басейну р. Дурниця. Визначено потенціал використання природоохоронних територій для рекреації. Запропоновано заходи оптимізації функціонування об’єктів ПЗФ.
Keywords: природно-заповідний фонд; рекреаційний потенціал; р. Дурниця; р. Закревщина; р. Турія; Ковельський район; Волинська область; 911.3:379.8]:556.51(477.82)