Історія мистецтва як базовий освітній компонент: ключові аспекти, цілі завдання. - Панфілова, Олександра Георгіївна (Кременецька обласна гуманітарно-педагогічна академія ім.Тараса Шевченка, 2025)
У дослідженні підняті й проаналізовані питання актуальності та значення вивчення нормативного освітнього компоненту «Історія українського та зарубіжного мистецтва» у вищих навчальних закладах. Розглянуто цілі, завдання та мету курсу. Окреслено зміст, який передбачає вивчення українського та зарубіжного мистецтва з часів первісного ладу до ХХІ століття.
Keywords: історія мистецтва; завдання; мета; принципи навчання; 378.016:7.03