Основні інноваційні підходи до методики роботи над математичними задачами у початковій школі - Іванців, Марія; Ivantsiv, M.I. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
В статті дається аналіз основних методичних підходів навчання розв’язування математичних задач в початковій школі, висвітлюються їх переваги і недоліки. Зокрема, характеристика підручників таких авторів, як Бантова М. А., Істоміна Н. Б., Богданович М. В., Кочина Л. П. та ін. показав неоднаковий підхід авторів до навчання учнів працювати над математичною задачею. Особливу увагу звернено на те, що методичних посібників для вчителів початкових класів та розробок конспектів уроків з математики є дуже багато, але, на жаль, їх якістю не кожен автор може похвалитись.The article analyzes the basic methodological approaches of studying of solving the mathematical problems in primary school, highlights their аdvantages and disadvantages. In particular, the characterization the books of such authors as Bantova M. A., Istomina N. B., Bogdanovich M. V., Cochina L. P. and others showed different approach to teaching pupils how to work on math exercises. Particular attention is drawn to the fact that there are a lot of teaching aids for primary school teachers and summaries of lessons, but, unfortunately, not every author can boast by it quality.
The main innovative approaches to methods of work on mathematical problems in primary school.
Keywords: задачі; exercises; математичні задачі; робота над задачею; розв’язування задач; math problems; work on the problem; solving exercises