Екстремальні свідчення в сучасній українській літературі та підсумки і перспективи вітчизняного вивчення документалістики - Колошук, Надія Георгіївна; Koloshuk, N. G. (Тернопільський національний педагогічний університет ім. В. Гнатюка, 2008)
У статті йдеться про підсумки й перспективи українських досліджень у царині документалістики, аналізуються їх результати впродовж останніх двох десятиліть. Вводиться поняття «екстремальні свідчення», котрим польські дослідники називають автентичні документальні тексти про виняткові події суспільно-історичного значення. The article is devoted to the results and the prospects of Ukrainian researches in the non fiction knocoledge it’s result’s are being analisied for she last two centuries. The concept “extreme evidence” is leading in, Polish researchers call by it authentic documentary texts about exceptional events of social and historical significanse.
Extreme evidences in modern Ukrainian literature and results and prospects of native investigation of the non fiction
Keywords: документалістика; методологія; антропологічна школа; табірний текст; екстремальні свідчення; non fiction; methodology; antropological school; prison-camp text; extreme evidences