Крос-культурна компетентність як важливий аспект діяльності сучасного менеджера - Ющишина, Лариса Олексіївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У тексті проаналізовано вплив глобалізації на значення крос-культурного чинника в міжнародному бізнесі, зокрема в контексті управління різноманітними робочими колективами, міжкультурної комунікації, стратегічного планування та взаємодії з клієнтами та партнерами. Виокремлено культурні бар'єри, стереотипи, різні стилі комунікації та норми, які впливають на бізнес-процеси. Розглянуто значення крос-культурної компетенції менеджерів для підвищення ефективності міжнародних компаній.
Keywords: Крос-культурний менеджмент; 658:351.82(082)