Організаційно-економічні та фінансові засади відновлення конкурентоспроможності сфери гостинності України - Шматковська, Тетяна Олександрівна; Мостовенко, Наталія Анатоліївна (My University, 2024)
У статті розглянуто специфіку формування організаційно-економічних та фінансових засад відновлення конкурентоспроможності сфери гостинності України в умовах сучасних викликів і трансформацій. Досліджено значення готельно-ресторанного бізнесу як одного з вагомих секторів національної економіки, що забезпечує внесок у ВВП країни, створює робочі місця та сприяє розвитку туризму. Визначено основні проблеми та ви-клики, з якими стикається сфера гостинності України під час війни, включаючи вплив глобальних економічних криз, зниження туристичних потоків та зміни у поведінці та запитах споживачів. Проаналізовано перспективи відновлення конкурентоспроможності в контексті впровадження інноваційних технологій, модернізації інфра-структури та підвищення якості послуг. Доведено важливість державно-приватного партнерства, стимулюван-ня інвестицій та підтримки з боку держави для забезпечення стійкого розвитку сфери гостинності. Визначено, що комплексний підхід до організаційно-економічних та фінансових аспектів може забезпечити відновлення та підвищення конкурентоспроможності сфери гостинності, а також позитивно вплинути на економічне зрос-тання та інтеграцію України у світовий туристичний ринок в майбутньому.
Keywords: туризм; сфера гостинності; організаційно-економічні засади розвитку; стратегії розвитку сфери гостинності; 338.486.6:338.483.13