Пропедевтика психології розвитку та організації наукових досліджень в галузі - Дмитріюк, Наталія Степанівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Навчальна дисципліна є пропедевтичним курсом циклу професійної та практичної підготовки фахівця з психології а також є важливою для вивчення всіх наступних професійно-орієнтованих дисциплін (загальної, експериментальної, соціальної, вікової, педагогічної, практичної психології, психодіагностики тощо). Метою викладання навчальної дисципліни «Пропедевтика психології розвитку та організації наукових досліджень в галузі» є формування наукових уявлень про процес психічного розвитку, рушійні сили, закономірності, особливості розвитку психіки у різні вікові періоди та організації методології наукового пізнання.
Keywords: пропедевтика; психічний розвиток; концепція; наукові дослідження