Трансформація ідей К.Д.Ушинського про педагогічну науку в сучасну практику підготовки вчителя - Мельник, Ірина Миколаївна; Семенюк, Марія Панасівна; Melnyk, Iryna M.; Semeniuk, Mariia P. (My University, 2014)
В статті розглядаються питання підвищення якості професійної підготовки педагогів, зокрема пов’язані із вивченням основної фахової дисципліни - педагогіки. Автор звертає увагу на актуалізацію підходів К.Ушинського до трактування сутнісного змісту педагогіки.Проаналізовані думки вченого стосовно доцільності вивчення педагогіки з метою забезпечення особистісно-професійного розвитку майбутніх фахівців. Акцентується увага на новаторській за своєю суттю думці вченого про те, що у центрі педагогічної науки, її об‘єктом є особистість вихованця.
Keywords: педагогіка; К.Д.Ушинський; новаторський підхід; особистісно-професійний розвиток; фахівці; особистість вихованця; аксіологічний, акмеологічний, особистіно-орієнтований підходи