Особливості редакторської підготовки видань творів українського фольклору для масового читача (на прикладі видання “Я сіяв те, що Бог послав…” Сторінки публіцистичної, наукової та літературної творчості Павла Чубинського”) - Янів, Галина Я.; Yaniv, H. Y. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Висвітлено особливості текстологічного опрацювання редактором фольклорних текстів, упорядкування матеріалу, підготовки науково-довідкового апарату, художньо-технічного оформлення при виданні до друку творів українського фольклору для масового читача на прикладі науково-популярного видання “Я сіяв те, що Бог послав…”. The article deals with features of textual processing folklore texts by editor, arrangement of material, the preparation of scientific background vehicle, artistically and technical design of the publishing the works of Ukrainian folklore for the general reader on an example the popular scientific edition “I sowed that God sent...”.
The Features of Editorial Preparation of Editions of Ukrainian Folklore Works for the General Reader (on the Example of Edition “I Sowed that God Sent…” The Pages of Journalistic, Scientific and Literary Creation of Pavlo Chubynskiy”)
Keywords: цільове призначення; purpose; читацька аудиторія; readership; фольклорний матеріал; folklore material