Психолого-педагогічні основи валеологічного виховання дітей з порушеннями мовленнєвого розвитку - Газдович, Катерина Іванівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У магістерській роботі теоретично обґрунтовано та експериментально досліджено проблему валеологічного виховання дітей з порушеннями мовленнєвого розвитку. У першому розділі розкриваються теоретичні основи досліджуваної проблеми, зокрема, з’ясовано сутність валеологічного виховання та шляхи його реалізації при навчанні дітей з порушеннями мовленнєвого розвитку. Другий розділ присвячений експериментальному дослідженню проблеми валеологічного виховання дітей з порушеннями мовленнєвого розвитку, зокрема, проаналізований сучасний стан і педагогічні умови валеологічного виховання дітей з порушеннями мовленнєвого розвитку, а також обґрунтовано методику формування валеологічних знань у дітей з порушеннями мовленнєвого розвитку.
Keywords: валеологічне виховання; порушення мовленнєвого розвитку