Українські заробітчани у сучасних європейських міграційних процесах - Патійчук, В. О.; Patiichuk, V. O. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
Розкрито роль українського чинника у сучасних європейських міграційних процесах. Досліджено основні причини поширення трудових міграцій у країнах ЄС та участь у них українських заробітчан. Проаналізовано основні проблеми поширення українського заробітчанства у Європі.

The role of Ukrainian factor in modern European migration processses has been considered in the article. The main reasons of labour migration growth in the EU countries and Ukrainian economic migrants participation in it have been studied. The main problems of Ukrainian economic migrants growth in Europe have been analyzed.
Ukrainian Economic Migrants in Modern European Migration Processes
Роботу виконано на кафедрі країнознавства і міжнародних відносин СНУ імені Лесі Украї
Keywords: трудові міграції; міграційна політика ЄС; міграційні процеси; трудові мігранти; labour migration; EU migration policy; migration processes; labour migrants