Малий прикордонний рух як інструмент лібералізації візової політики та інтенсифікації торгівлі між Україною та Польщею - Мандрик, І. П.; Новак, І. І.; Mandryk, I. P.; Novak, I. I. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Досліджено малий прикордонний рух як інструмент лібералізації візового режиму та інтенсифікації торгівлі між Україною та Польщею. Виявлено особливості візового режиму між державами, проаналізовано умови та форми існування малого прикордонного руху. Проаналізовано функціонування пунктів пропуску на українсько-польському кордоні та особливості прикордонної торгівлі.The research of local border traffic as visa policy liberalization and trade intensification instrument between Ukraine and is carried out. The features of the visa regime between states is draw out, the conditions and forms of local border traffic existence analyzed. The analysis of border entry points functioning on the Ukrainian-Polish border, and features of cross-border trade is carried out.
Local Border Traffic as Visa Policy Liberalization and Trade Intensification Instrument Between Ukraine and Poland
Keywords: малий прикордонний рух; кордон; візовий режим; прикордонна торгівля; пункт пропуску; прикордонна зона; прикордонний населений пункт; local border traffic; border; visa regime; border trade; frontier point; frontier zone; frontier settlement