Інтродукція Мagnolia kobus DC. та Мagnolia х loebneri Kache в умовах Кременецького ботанічного саду - Гордійчук, Алла; Кубінська, Людмила; Євсікова, Світлана; Hordiychuk, Alla; Kubynska, Ludmyla; Yevsikova, Svetlana (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
У статті висвітлено результати інтродукції магнолії кобус та Лебнера, особливості їх росту й розвитку в умовах Кременецького ботанічного саду. Цей вид і гібрид найчисельніші в колекції родини Magnoliacea Juss. Рослини щороку цвітуть та плодоносять, успішно розмножуються насіннєвим способом і використовуються в озелененні міст, селищ та приватних садиб нашого регіону. The article highlights the results of the introduction Magnolia kobus and Lebnera, especially their growth and development in the Kremenets Botanical Garden. This type of hybrid and are most numerous in the family collection Magnoliacea Juss. institutions. Plants flower and fruit every year, successfully breeding and seed method widely used in landscaping cities, towns and private estates of the region.
Introduction Magnolia Kobus DC. and Magnolia x Loebneri Kache in Terms Kremenets Botanical Gardens.
Keywords: Мagnolia kobus DC.; мезофанерофіт; релікт; інтродукція; Мagnolia х loebneri Kache; introduction; mezofanerofit; relict