Візуальна соціологія - Сальнікова, Світлана Анатоліївна; Salnikova, Svitlana A. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Навчальна дисципліна є важливим спеціально орієнтованим предметом, що безпосередньо сприяє розвитку професійної підготовки, формуванню та вдосконаленню певних фахових умінь та навичок у студентів-соціологів як майбутніх працівників соціологічних служб, науково-дослідних центрів та організацій, а також органів державного управління. Метою курсу є отримання студентами компетенцій, знань, вмінь та навичок, спрямованих на розвиток соціологічних уяви і мислення, на здатність максимально повно використовувати візуальні засоби для аналізу навколишнього світу.
Keywords: візуальні образи; фотографія; метод візуалізації; візуальні дослідження