ТОПОНІМИ ПІВНІЧНО-ЗАХІДНОЇ УКРАЇНИ: СТРУКТУРА, СЕМАНТИКА, ЕТИМОЛОГІЯ - Вербич, Святослав; Verbych, S. (Cхідноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2010)
У статті запропоновано структурно-семантичний та етимологічний аналіз мікротопонімів Брища, Гнида, Ліще, Посертуха, Синач, Скірч, Солотин, Сулуки, локалізованих у межах Північно-Західної України. З'ясовано їхні словотвірні моделі, відновлено мотиваційні ознаки доонімної семантики цих назв. In the article there structural and semantic analyse of microtoponims that ara localised in Nothern West of Ukraine (such as Брища, Гнида, Ліще, Посертуха, Синач, Скірч, Солотин, Сулуки) a proposed and its word-forming models are defined as well. Also there motivational signes of pre-onymic semantics were reconstruct.
Keywords: апелятив; мікротопонім; топонім; appellative; microtoponym; toponym