Роль англійського бароко в творчій манері Й. Бродського - Євланова, Олена; Yevlanova, Olena (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2008)
Розглядаються барокові традиції зарубіжної та російської літератури в поезії Й. Бродського. Визначаються стильові домінанти бароко у ліриці митця. Аналізується постмодерний хронотоп поезії Бродського, розглядається його бароковий культурний простір. The article deals with the tradition of foreign and Russian baroque in J. Brodsky’s poetry. The stylistic dominants of baroque are considered in the writer’s lyrics. The postmodern spatiotemporal model of Brodsky’s poetry is analyzed as well as his cultural space of baroque.
Role of English Baroque in Creative Manner of J. Brodsky
Keywords: традиція; tradition; бароко; baroque; постмодернізм; postmodernism; стиль; style; стильова домінанта; stylistic dominant; образ; image