Топоніми як спеціалізовані назви художнього простору в повісті Ірини Вільде «Повнолітні діти» - Похозей, Карина; Межов, Олександр Григорович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Мета пропонованої публікації – здійснити комплексний аналіз топонімів як спеціалізованих назв художнього простору у повісті Ірини Вільде «Повнолітні діти». Реалізація мети передбачає розв’язання таких завдань: 1) виявити роль географічних назв у створенні естетичного, культурного та символічного контексту твору «Повнолітні діти» Ірини Вільде; 2) простежити, як авторка використовує топоніми для увиразнення соціальних, історичних та психологічних аспектів персонажів і подій, а також для формування загальної атмосфери та ідейної структури повісті.