Леся Українка і європейський канон - Моклиця, Марія; Moklytsya, M. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2009)
У статті досліджується місце європейських класиків (Данте, Шекспір, Сервантес), засновників європейського канону (Г. Блум) у творчому доробку Лесі Українки.
Lesya Ukrainka and the European Canon
Keywords: канон; вплив; рецепція; типологія; боротьба з культурним каноном