Захист інформації стеганографічним способом мовою Python засобами графічної бібліотеки Pillow - Головін, Микола Борисович; Головіна, Ніна Анатоліївна; Яцюк, Світлана Миколаївна; Сачук, Юрій Володимирович (Луцький національний технічний університет, 2020)
У роботі представлений стеганографічний метод приховування текстової інформації в електронній картинці. Метод реалізовано у вигляді простої програми мовою Python. У програмі використана графічна бібліотека Pillow. Впровадження окремих букв тексту здійснюється невеликими змінами базових кольорів. Букви тексту впроваджуються у випадково вибрані пікселі послідовно. Вилучення схованого тексту відбувається в процесі порівняння окремих пікселів заповненого і порожнього контейнера. Програма може бути використана як для навчальних, так і практичних цілей.
Protection of information steganographically in Python by means of the Pillow graphic library
Keywords: мова Python; Pillow; стеганографія; захист інформації; приховування інформації; маскування інформації в графічному файлі; 004.72.056.52:003.27]:004.438