Новелістична казка М. Коцюбинського «Хо»: жанрово-генетичні та поетичні спостереження - Полежаєва, Тетяна Вікторівна; Polezhaieva, Tetiana V. (Дніпропетровський університет економіки та права ім. Альфреда Нобеля, 2015)
У статті розглянуто жанрові особливості казки та новели, проведено їх аналіз, визначено їх жанрово-генетичні особливості. З’ясовано доречність існування терміну «новелістична казка» на прикладі аналізу твору М. Коцюбинського «Хо», який визначено як «новелістичну казку».

In the article the genre features tales and stories, conducted their analysis, they defined the genre and genetic features. It is shown the existence appropriateness of the term «novelistic tale» based on the analysis of the work Kotsubinskiy «Ho» is defined as «novelistic tale».
Keywords: жанр; новелістична казка; Коцюбинський «Хо»; новела; казка; genre; fairy tale; shot story; novelistic tale; M. Kotsubinskiy; «Ho»