Модель Адама Міцкевича "Поет і Народ" - Дирибало, Оксана (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2011)
Розглянуто літературно-критичні виступи українських письменників-критиків ХХ ст. про польську літературу, зокрема про творчість А. Міцкевича. Проаналізовано особливості письменницького критичного жанру загалом і щодо оцінок польської літератури зокрема. Детальніше охарактризовано критичні виступи І. Франка, М. Рильського, М. Бажана, Д. Павличка, Ю. Андруховича стосовно творчості А. Міцкевича.
Keywords: польська література; письменницька критика; компаративістика; рецепція; інтерпретація