До проблеми про організаційне (оперативно-виконавче) правозастосування - Юхимюк, Ольга Михайлівна; Yukhymyuk, O. (Львівський національний університет ім. І. Франка, 2006)
Оперативно-виконавча правозастосовча діяльність спрямована на вирішення питань, пов’язаних з правомірною поведінкою суб’єктів. Суть оперативно-виконавчої діяльності зводиться до того, що застосовується диспозиція норми права, яка містить не забороняючий, а позитивний зміст.
Keywords: організаційне (оперативно-виконавче) правозастосування; правозастосовча діяльність