Modern Approaches to Modelling of Motor Action Technique in High Performance Sport - Litvinenko, Yuriy; Литвиненко, Юрій (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
Improvement of sports and technical skill is connected with development and introduction in educational and training process of the most rational samples of sports technique. Dug out there is a question of ordering and generalization of the main directions and approaches of technique modeling. A research objective is to present the main directions and approaches of sports technique modeling on the basis of special literature data. It is established that now there is no uniform classification of modeling types. Ways of modeling it is necessary to carry to the most widespread are evident, symbolical, mathematical, natural, physical, analog-digital, imitating, computer. Удосконалення спортивно-технічної майстерності пов’язане з розробкою й упровадженням у навчально-тренувальний процес найбільш раціональних зразків спортивної техніки. Відритим залишається питання систематизації та узагальнення основних напрямів і підходів моделювання техніки. Мета дослідження – на підставі даних спеціальної літератури представити основні напрями та підходи моделювання спортивної техніки. Установлено, що сьогодні не існує єдиної класифікації видів моделювання. До найбільш поширених способів моделювання слід віднести наочне, символічне, математичне, натурне, фізичне, аналого-цифрове, імітаційне, комп’ютерне.
Сучасні підходи до моделювання техніки рухових дій у спорті вищих досягнень
Keywords: modelling; motor action; technique; моделювання; рухова дія; техніка