Типологія синонімічних опозицій англійських дієслів - Єфремова, Наталія Володимирівна; Yefremova, N. V. (Волин. держ. ун-т ім. Лесі Українки, 2001)
Зроблено спробу змоделювати семантичні опозиційні структури дієслів-синонімів. Типи і підтипи синонімічних опозицій, які виділяються за кількісним складом та за відношенням між членами опозиції, відіграють важливу роль у структурній організації синонімічних рядів і вказують на ступінь семантичної близькості між дієсловами-синонімами. The prime aim of this article lies in building up the models of semantic oppositions of verbal synonyms. Types and subtypes of synonymic oppositions are distinguished according to the numeral indices and semantic correlation between their constituents. These oppositions are essential for the structural organization of synonymic series. They show the degree of semantic proximity of verbal synonyms.
Types of Synonymic Oppositions of English Verbs
Keywords: дієслова-синоніми; verbal synonyms; синонімічний ряд; synonymic series; синонімічна опозиція; synonymic opposition; семантичне протиставлення; semantic opposition; диференційна ознака; distinctive feature; семантичний компонент; semantic component