Осушені землі Волинської області та їх охорона - Зузук, Федір Васильович; Колошко, Леся Костянтинівна; Карпюк, Зоя Костянтинівна; Zuzuk, Fedir V.; Koloshko, Lesia K.; Karpiuk, Zoia K. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У монографії досліджено фізико-географічну специфіку регіону поширення гідроморфних ґрунтів та сучасний стан їх заболочення. Розглянуто агромеліоративні особливості та еволюцію торфових ґрунтів під впливом антропогенних чинників. Описано типові меліоративні системи Волинської області, екологію та охорону осушених земель. Для спеціалістів у галузі фізичної географії, ґрунтознавства, екології, а також студентів ВНЗ.
Keywords: осушені землі; Волинська область; грунти; клімат; геологічна будова; гідрогеологія; поверхневі води; осушувальні системи; болота; вигорілі торфи; екологія грунтів; ерозія грунтів