Експлікація свободи від Античності до Нового часу - Клок, Тарас; Klok, Taras (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
На основі компаративного підходу проаналізовано особливості поглядів на категорію свободи в різні історичні періоди. Показано, що попередні філософські системи (Античності, Середніх віків, Відродження, Нового часу) стали передумовами для розвитку філософії ХХ та ХХІ ст. Розглянуто сучасні дослідження свободи в українській філософії. Виявлено проблеми розуміння свободи й перекладу свободи як категорії.
Explication of Freedom from Antiquity to Modern Times
Keywords: доля; freedom; необхідність; necessity; воля; will; 123.1