Державний борг України:сучасний стан та проблеми управління - Борисюк, Олена Володимирівна; Borysiuk, Olena V.; Пальоха, О. Ю.; Pal'okha, O. Yu. (Буковинський державний фінансово-економічний університет, 2012)
Стаття присвячена формуванню нового погляду на проблеми і напрями оптимізації державного боргу України як одного із найважливіших складових державних фінансів. Оцінено сучасний стан державного боргу України та визначено основні заходи, які доцільно здійснити для оптимізації державного боргу України. The article is devoted forming of new look to the problems and directions of optimization of national debt of Ukraine, as one of major constituents of state finances. The modern state of national debt of Ukraine and certainly basic measures which it is expedient to carry out for optimization of national debt of Ukraineis appraised.
Борисюк Олена Володимирівна - кандидат економічних наук, старший викладач кафедри фінансів та оподаткування Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки
Keywords: державний борг; управління державним боргом; валовий зовнішній борг; державний зовнішній борг; середньострокова стратегія управління державним боргом; national debt; management; gross external debt; national external debt; medium-term strategy of managemen a national debt; a national debt