Музична психологія і терапія - Drahanchuk, Viktoriia M.; Драганчук, Вікторія Миколаївна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
Матеріали навчального посібника орієнтовані на специфіку спеціальності “Музичне мистецтво”, пояснюють психологічну природу музичного мистецтва та дають відповіді на питання про те, чому і як музика використовується як терапевтичний засіб. Акцент робиться на музикознавчих основах застосування музики у терапевтичних цілях. Посібник має два розділи, що відповідають психологічному і терапевтичному аспектам курсу. Видання адресується музикознавцям, студентам музичних і музично-педагогічних факультетів вищих навчальних закладів, усім, хто цікавиться проблемами музичної психології і впливу музики на людину.
Вихідні дані першого видання: Музична терапія : теорія та історія : навч. посіб. для студ. напряму “Муз. мист.” / Вікторія Драганчук ; передмова Любові Кияновської. – Луцьк : Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки, 2010. – 225 с. Рекомендовано Міністерством освіти і науки України як навчальний посібник для студентів ВНЗ (лист № 1/11-9034 від 29.09.2010 р.) Рекомендовано до друку вченою радою Волинського національного університету імені Лесі Українки (протокол № 10 від 30 квітня 2010 р.)
Keywords: музична психологія; психобіологія музики; музична терапія; етос; катарсис; вібрації; music psychology; music therapy; music psychobiology; ethos; catharsis; vibrations