Методика диференційованого підходу до навчання фізичної культури учнів початкової школи - Кравчук, Ярослав; Kravchuk, Yaroslav (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
Розроблено й обґрунтовано організаційно-методичні положення реалізації диференційованого підходу до навчання учнів початкових класів фізичної культури. Установлено, що в процесі реалізації освітніх та оздоровчих завдань потрібно враховувати, передусім, стан навчальних досягнень школярів. Специфіка диференційованого підходу до навчання дітей молодшого шкільного віку полягає в тому, що ускладнення програмових вимог здійснюється переважно за рахунок зміни якісних показників у виконанні фізичних вправ. На уроках фізичної культури рекомендується різне співвідношення засобів, методів і форм навчання відповідно до індивідуально-групових особливостей учнів. The methodology approach to physical training of primary school pupils is elaborated and explained. It is established that the conditions of training achievements of schoolchildren have to be primarily considered while implementing educational and health protection tasks. The differentiated approach to physical training of primary school pupils has specific character. The complication of program requirements is mainly realized through the quality indicators in the performance of physical exercises. During physical training lessons according to the individual-group characteristics of pupils the different ratio of training means, methods and forms are recommended.
Methodology of Differentiated Approach to Physical Training Process for Primary School Pupils
Keywords: диференційований підхід; учні початкових класів; фізична культура; методика навчання; рівні навчальних досягнень; differentiated approach; primary school pupils; physical training; training methodology; levels of educational achievements