Корпоративна соціальна відповідальність підприємств сфери туризму - Колосок, Андрій Мирославович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2014)
У статті досліджено науково-практичні основи впровадження корпоративної соціальної відповідальності в діяльність сучасного туристичного бізнесу та формування відповідної корпоративної стратегії в метою дослідження сталого розвитку. Розроблено заходи щодо підвищення рівня соціальної відповідальності в діяльності туристичних підприємств та основних складових їх внутрішньої і зовнішньої корпоративної соціальної політики. Здійснено аналіз основних наукових досліджень щодо суті та механізму впровадження корпоративної соціальної відповідальності в туристичному бізнесі. Ключові слова: корпоративна соціальна відповідальність, соціальна відповідальність у туристичному бізнесі, стратегія соціальної відповідальності, корпоративна соціальна політика.
This paper investigates the scientific and practical basis for the implementation of CSR activities of modern tourism business and the formation of appropriate corporate strategies in order to study sustainable development. The measures to increase the level of social responsibility in business travel companies and major components of their internal and external CSR policy. The analysis of the basic research on the nature and mechanism of implementation of CSR in the tourism business . Keywords: corporate social responsibility , social responsibility in the tourism business, the strategy of social responsibility , corporate social policy.
Keywords: корпоративна соціальна відповідальність; соціальна відповідальність у туристичному бізнесі; стратегія соціальної відповідальності; корпоративна соціальна політика; corporate social responsibility; social responsibility in the tourism business; the strategy of social responsibility; corporate social policy; 005.35:658(043.3)