Самооцінка стану тривожності в студентів третього курсу заочної форми навчання в реальних умовах навчальної діяльності - Кричфалушій, Михайло; Гнітецький, Леонід; Швай, Олександр; Тарасюк, Володимир; Krychfalushiy, Mykhaylo; Hnitetskyi, Leonid; Shvay, Oleksandr; Tarasiuk, Volodymyr (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
У статті проаналізовано стан реактивної та особистісної тривожності в реальних умовах навчальної діяльності в студентів третього курсу заочної форми навчання. Під час дослідження не виявлено гендерних відмінностей у рівнях особистісної та реактивної тривожності в студентів третього курсу у звичайних умовах навчальної діяльності. Установлено, що 16,9 % опитаних мають низький рівень особистісної тривожності, 47,6 % – середній, 35,3 % – високий; реактивної тривожності – відповідно, 27,5 %, 54,9 %, 17,6 %. З’ясовано, що 18,5 % студенток третього курсу заочної форми навчання мають низький рівень особистісної тривожності, 51,7 % – середній; 29,8 % – високий; 22,2 %, 61,1%, 16,6 % – реактивної. Крім того, виявлено, що найбільш тривожними є окремі студенти, котрі не вміють справлятися з нервово-емоційним напруженням у реальних умовах навчальної діяльності. The article examines the condition of reactive and personal anxiety in real situations of educational activity of students of correspondentform of education. During the study we have defined gender differences in levels of reactive and personal anxiety of students of the third course in ordinary situations of educational activity. The results of the study have shown that 16,9 % of the questioned students of the third course of correspondentform of education have low level of personal anxiety, 47,6 % – average, 35,3 % – high; reactive anxiety – 27,5 %, 54,9 %, 17,6 % accordingly. 18,5 % of female students of the third course of correspondent form of education have low level of personal anxiety, 51,7 % – average, 29,8 % – high; reactive one – 22,2 %, 61,1 %, 16,6 % accordingly. Also the study has shown that the most anxious are students who cannot cope with nervous–emotional tension in real conditions of educational activity.
Self-evaluation of Anxiety Condition of Future Physical Culture Teachers in Educational Activity Situations
Keywords: тривожність; реактивна та особистісна тривожність; студент; anxiety; reactive and personal anxiety; student